PÅ GÅNG

 

 

 

 

D E S I G N

 

 

15 04 16

 

 

Det är vår ute!

 

Det är en stor tillgång med en god arkitektkollega som har ett nybyggt (och förstås egenritat) sommarställe vid den vackra sjön Sommen.

Här tillbringade jag en lördag för att ta bilder för Organism i grått, och det nya mönstret Grönhult i grön sammet. Ute var det ännu kyligt, men med den slående utsikten kunde man knappast klaga.

Snart är nyheterna i grönt här!

 

I väntan på sommar och semester drömmer jag mig tillbaka till det gråa huset med de stora fönstrena vid Sommens västra kant.

 

Njut våren, låt den inte bara springa förbi

 

Hillevi

15 06 26

 

Hej sommaren!

 

Bakom kulisserna, eller under ytan av företaget Hillevi Pärn Design pågår en förfining av marknadsföringsmaterial, branding, och förberedelser inför kommande införsäljningsperiod. Även lite konstnärligt arbete hinns med, där emellan.

Det har varit en givande vår, med spännande upptåg, nya erfarenheter. På bilden ser ni mig fixa inför en fotografering i den vackra John Bauer-skogen på Omberg, här i Östergötland. Tack Nordisk Angora, för lånet! Energierna där är trollska, starka, djupa.

För några helger sedan var jag och min modell där för att samla in råmaterial till en kommande filmsnutt. Det gröna mönstret som är tryckt på sammet, Grönhult, står i fokus.

 

Film ska klippas, bilder redigeras, kuddar sys och papper sorteras… Men snart kan jag räkna ner till semester.

15 12 17

 

Snart är det jul igen!

 

 

Utomhus dimma och fukt, jag tittar ut på en bit av Östgötaslätten. Den gröna vintern är här. Inomhus sista jobbet innan julledigt. Affischer ska tryckas, monter planeras. I januari är det dags för Formex och en egen monter i B-hallen! Den här gången med fokus på Organism och Grönhult, de två senaste mönstren som finns på flera textila produkter för hem och inredning. Kuddar, pläd, duk... m.m.

Vill du bli återförsäljare av mina inredningsprodukter? Läs mer under fliken Produkter, och hör gärna av er vid frågor.

 

Har du vägarna förbi Linköping och Linghem i jul, vill jag varmt rekommendera nyöppnade Himnaverket! Lokala hantverksförmågor samlade under samma tak. Fina julprodukter, hantverk och design, 20 min med bil från Linöping - väl värt ett besök. Öppet helger och onsdagkvällar.

www.himnaverket.se

 

Grön vinter kanske inte är den mest önskade vintern, men stjärnklara nätter är nog så fint.

 

God Jul!

 

Vi ses 2016

 

 

Hillevi Pärn

..och stjärnorna tindrar som mest...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 02 24

 

Här pågår förberedelser - den 3:e mars är det min tur att Pecha Kucha i LINKÖPING! Jag kommer att visa bilder som berör min skapandeprocess och mina inspirationer till mitt arbete inom dels silverhantverk, men främst inredning och textila produkter.

Kom och lyssna på Santinis i Linköping, kl 19.00 tisdagen den 3 mars! Arrangerar gör Svensk Form Öst.

 

Hillevi Pärn

 

Länk till evenemanget:

http://svenskform.se/kalendarium/pecha-kucha-2/

 

 

 

 

 

15 02 03

 

 

Formexmässan har passerat, en lyckad mässa som öppnat upp för mina produkter - mest populärt är utan tvekan mönstret Organism, det gråa på 50 % lin och 50 % bomull.

 

Snöfall och minusgrader här i Linköping, och jag färdigställer nya mönsteroriginal till arbetsnamn: "Organism 2.0". Organismserien utökas alltså med en grön variant tryckt på sammet (!). Frågan är vad det nya mönstret ska heta…?

 

Snart blir det dags att beställa provtryck på den nya kvaliteten. Så spännande att se!

 

Följ gärna mig på Instagram:

@hillevi_parn_design

 

…och… webshop är på gång!

 

Hillevi Pärn

15 01 05

 

 

Pirum Parum Orange

 

Jag rullar ut tygmeter efter tygmeter. Det är spännande att se det färdiga resultatet av datafiler som har åkt på tryck. Pirum Parum Orange, har en varm nyans, nära apelsinorange. Jag vill att mönstret ska kännas piggt och inspirerande. En vacker linnekvalitet med lite bomull i.

 

 

Hillevi Pärn

 

15 01 02

 

Organism som tygtryck

 

Just nu svämmar ateljébordet i Linköping över av nyanlända tyger med egna, helt nya tryck. Här Organism till metervara och kuddfodral. I dagarna ska de sys upp, och jag presenterar alla nyheter på Formex den 14-17 januari. Monternummer B17:37. Men innan dess…. - det finns fler saker kvar att göra!

 

Vi ses

 

Hillevi Pärn

14 08 22

Ljusstaken Pergola

 

I pergolan klättrar humle och kaprifol, ur pergolans prunkande och rörliga växtlighet har ett mönster fötts ur en samling former, former som ofta återkommer i mitt arbete. Pergola är en kombinerad skulptural inredningsdetalj och ljusstake. Pergola kan skapa ett skuggspel mot en vägg eller yta, berodde på hur den placeras, den går att vända på. Den kan ha en inssynskyddande effekt i ett fönster, och kan varieras med värmeljus eller långa ljus. Den gör sig bra på ett större bord, i fönster eller på sideboard, eller i en luftig hylla. I par eller flera, men också som ensamt objekt. Pergola finns i en mellangrå nyans.

Copyright © Hillevi Pärn. All Rights Reserved