om HILLEVI PÄRN

 

 

 

 

D E S I G N

 

 

Drömmarna om att formge och tillverka produkter under eget märke, för ljusa nordiska interiörer var stora, och efter designstudiernas slut 2012 bestämde jag mig för att starta upp studio i Linköping. Drivkraften var och är att få uttrycka mig i form och färg och kanalisera inspirationerna till inredningsprodukter med fokus på gedigen design, kvalitet och med modern prägel.

 

Växtlighet och det som spirar, växer, lever, inspirerar mig. I naturen hämtar jag idéer och kraft. Det jordnära elementen från naturen och modern design, jag vill sammanföra dessa olika komponenter.

Jag sparar på färgackord, färger som jag ser på byggnader, i naturen eller när jag hittar oväntade kombinationer. Färgernas samverkan är viktig i min formgivning. På min näthinna lagras intrycken från naturen, staden och upplevelserna i vardagen. Någonstans där innanför näthinnan sker en mix, och uttryck till en idé föds. Ofta går inte dessa kombinationer att räkna ut, utan dimper ner i skissblocket när jag minst anar det.

 

Som designer strävar jag efter hög kvalitet i såväl formgivning, material och uttryck. Mina rötter finns i Stockholm, Hälsingland och Estland. Olika folktradtioner och arv av färg och form har en påverkan på min design. Nutid, dåtid, folklore och funkis... Jag tror att jag förhåller mig ganska fritt till olika inspirationskällor. Men visst går det att hitta spår från mina olika påbrå i mina former och kompositioner, och från skandinavisk design. Färgskalan är ofta av den svalare karaktären, men det förekommer också glimtar av färgaccenter i mina kollektioner.

 

Nu utökas min kollektion av tre nya tygtryck. Färgskalan går i blått och vitt i mönstret Vindarna, som associerar till växtlighet och träd. I en frisk orange nyans tillsammans med vitt kommer ett grafiskt mönster, Pirum Parum, med upprepade cirklar och halvmånar. Mönstret Pirum Parum finns även som grytunderlägg i svart stål.

Gråskalan är representerad i mönstret Organism, den populära affischen kommer nu även som tygtryck på kuddar. Ljustaken och inredningsdetaljen Pergola, finns nu i två gråa nyanser. Med omtanke och kvalitet tillverkas alla mina produkter i Sverige.

 

 

 

 

 

Hillevi Pärn, 2015

Designer av inredningsdetaljer och mönster

Copyright © Hillevi Pärn. All Rights Reserved